Villa Karel Lannoo

Beschrijving

Rekkemsestraat nr. 44/ Aardweg. Z.g. "Villa Karel Lannoo", van 1927, gebouwd als directeurswoning voor de "NV Ceramique de la Lys". Beraapte baksteenbouw onder tentdak verlevendigd d.m.v. witte hoekblokken. Achteraan recentere bakstenen uitbouw. Recentere bakstenen kapel met H.Hartbeeld. Puntgevel met open dakspant. Sierlijke ijzeren deur, heden afgezet met glas. Zijgeve

Villa Karel Lannoo

Rekkemsestraat 44 (Kortrijk)
Villa van 1927, gebouwd als directeurswoning voor de "NV Ceramique de la Lys". Beraapte baksteenbouw onder tentdak verlevendigd door middel van witte hoekblokken. Achteraan recentere bakstenen uitbouw. Recentere bakstenen kapel met Heilig Hartbeeld. Puntgevel met open dakspant. Sierlijke ijzeren deur, heden afgezet met glas. Zijgevel met drielobvenster.