Oud-Hospitaal

Beschrijving

Fraai complex gelegen ten noordoosten van het stadscentrum, in de hoek gevormd door de Oude Vismarkt en de sinds 1962 gedempte Oude Dender (Burchtstraat), in nabijheid van de Sint-Martinuskerk en het huidige industrieterrein tussen Burchtstraat en Van Wambekekaai.

Onze-Lieve-Vrouwhospitaal

Onderwijsstraat 1, Oude Vismarkt 13 (Aalst)

Beuk bij Onze-Lieve-Vrouwhospitaal

Onderwijsstraat zonder nummer, Oude Vismarkt zonder nummer (Aalst)
De opgaande beuk bevindt zich op een klein grasperk op de gekasseide binnenplaats van het Onze-Lieve-Vrouwhospitaal te Aalst en draagt bij tot de sfeer van het bouwkundig geheel.

Muurschildering Onze-Lieve-Vrouwhospitaal

Oude Vismarkt 13 (Aalst)
In de noordelijke kloostervleugel is een Kruisdragende Christus (185 x 176 cm) voorgesteld. De Christusfiguur met kruisnimbus, doornenkroon en een bloedend hoofd, torst het kruis met opschrift INRI op zijn rechterschouder.