De Neelhoeve

Beschrijving

Cominnestraat nr. 8. Hoeve met 19de-eeuws uitzicht z.g. "DE NEELHOEVE", met herkenbare configuratie aangeduid op de Atlas der Buurtwegen (ca. 1846). De site staat tevens aangegeven op de Ferrariskaart (1770-1778).Aan de straat gelegen hoeve bestaande uit gewitte bakstenen bestanddelen, met U-vormige opstelling rond verhard erf. Woonhuis met gewijzigde muuropeningen en vernieuwd schrijnwerk

De Neelhoeve

Comminnestraat 8 (Zwevegem)
Hoeve met 19de-eeuws uitzicht en site al opgetekend sinds 1770-1778. Aan de straat gelegen hoeve bestaande uit gewitte bakstenen bestanddelen, met U-vormige opstelling rond verhard erf. Woonhuis en stalvleugel met heiligennis. Ast, buiten het erf, met nagenoeg gesloten volume van rode baksteen onder pannen zadeldak doorbroken door verluchtingskap en schoorsteen.