Beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek

Kapel Onze-Lieve-Vrouw van Bijstand met park en Lourdesgrot

Beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek van tot heden

Kapel Onze-Lieve-Vrouwe van Goede Bijstand met park en Lourdesgrot

Beschrijving

De bescherming omvat de kapel Onze-Lieve-Vrouw van Goede Bijstand met omringend park met Lourdesgrot.

Waarden

Het park rond de kapel van Onze-Lieve-Vrouw van Goede Bijstand, met inbegrip van de Lourdesgrot, is beschermd als dorpsgezicht omwille van het algemeen belang gevormd door de:

historische waarde

park aangelegd in 1930 op het perceel waarop de kapel gebouwd werd. De Lourdesgrot behoort tot de oorspronkelijke aanleg. Uitgebreid in 1990. Het park met Lourdesgrot, calvarie en kruisweg past volledig in het kader van de kapel en beschermt de kapel tegen mogelijk inbouwen.

Kapel Onze-Lieve-Vrouw van Bijstand met Mariapark

Herentalsebaan (Malle)
Neogotische bakstenen kapel, opgericht in 1837 en vergroot in 1844. Een in 1930 aangelegd park met Lourdesgrot, calvarie en kruisweg omgeeft de kapel.