Herenhuis

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Ruim herenhuis, voormalige woning van notaris Romanus Van Wassenhove (1795-1873), burgemeester van 1859 tot 1872, en van zijn kleinzoon advocaat L. Pussemier, burgemeester van 1921 tot 1938. Achterliggende tuin in de Prinsenhofstraat afgesloten door een hoge bakstenen muur en een rondboogvormige inrijpoort. Woonhuis van zes traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (pannen).

Herenhuis

Boelare 50 (Eeklo)
Ruim herenhuis, voormalige woning van notaris Romanus Van Wassenhove (1795-1873), burgemeester van 1859 tot 1872, en van zijn kleinzoon advocaat L. Pussemier, burgemeester van 1921 tot 1938. Woonhuis van zes traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (pannen). Achterliggende tuin in de Prinsenhofstraat afgesloten door een ondiep dienstgebouw met rondboogvormige inrijpoort.

Wordt opgevolgd door

Herenhuis