Burgerhuis Villa Marie-Thérèse

Woonhuizen in de wijk Zurenborg

Het burgerhuis Villa Marie-Thérèse is beschermd als monument.

De Koninklijke Commissie voor Monumenten en Landschappen (KCML) bracht een advies uit waarbij de historische en artistieke waarde van het pand als volgt werd gemotiveerd: woonhuis in sobere art-nouveaustijl naar ontwerp van Bascourt uit 1904. Stedenbouwkundig van belang omwille van de ligging in de Cogels-Osylei, die met haar verscheidenheid van stijlen het merkwaardigste ensemble is uit de wijk.

• Onroerend Erfgoed Antwerpen, beschermingsdossier DA000614, Huizen Zurenborg, advies KCML (1984).

Waarden

Het huis gelegen Cogels-Osylei 66 is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

Cogels-Osylei 66 (Antwerpen)
Het burgerhuis is een bescheiden enkelhuis in strakke art nouveau, dat in 1903 werd ontworpen door architect Jos Bascourt.