Tramstation Oostmalle: dienstwoning

Gemeente Malle
Straat Antwerpsesteenweg
Locatie Antwerpsesteenweg 34 (Malle)

Dienstwoning tramstation Oostmalle

Antwerpsesteenweg 34, Malle (Antwerpen)

De dienstwoning van de stelplaats van de voormalige buurtspoortwegen is gelegen aan de Antwerpsesteenweg en werd vermoedelijk in 1907 opgetrokken.

Beschrijving

De bescherming omvat de dienstwoning van de stelplaats Oostmalle van de voormalige buurtspoortwegen.

Waarden

Station (enkel de dienstwoning van de buurtspoorwegen) is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

industrieel-archeologische waarde

voorbeeld van een station van de 'Buurtspoorwegen' zoals dit op specifieke wijze voor oprichting in de Kempen werd geconcipieerd hierbij gebruik makend van materialen en vormen die harmoniëren met de gebouwde omgeving in de periode rond 1900.