Burgerhuis met magazijnen

Beschrijving

Stationstraat nr. 66. Half vrijstaand woonhuis met achterliggende magazijnen gebouwd in 1916. Bouwheer is Gilbert De Smet die hier de handel in bouwmaterialen van zijn vader Eugène, opgericht kort vóór de Eerste Wereldoorlog, verder zet. Na de sluiting van de zaak in 1970 is dit lange tijd het woonhuis van kunstschilder Frank Bogaert. Art-nouveaugetint dubbelhuis van drie traveeën en twee

Stationstraat 66 (Tielt)
Half vrijstaand woonhuis met achterliggende magazijnen gebouwd in 1916. Bouwheer is Gilbert De Smet die hier de handel in bouwmaterialen van zijn vader Eugène, opgericht kort vóór de Eerste Wereldoorlog, verder zet. Na de sluiting van de zaak in 1970 is dit lange tijd het woonhuis van kunstschilder Frank Bogaert. Geelbakstenen parement met doorlopende banden in geglazuurde baksteen. Frequent gebruik van natuursteen voor onder meer hoge plint, onderdorpels, aanzetstenen van segmentboogstrekken (bovenverdieping). Inkom met natuurstenen blindnissen en belendende zuiltjes uitlopend op imposten met gesculpteerde florale motieven.