Historische hoeve

Beschrijving

* Zevekotesteenweg nr. 6. Historische hoeve. Beschermd als monument bij M.B. van 10.06.2002. Aanduiding op de Ferrariskaart (1770-1778) als een niet omwalde site. Aan de weg gelegen hoeve met deels aaneengesloten lage verankerde en meestal witgekalkte bakstenen bestanddelen onder zadeldaken (Vlaamse en mechanische pannen), rechthoekig opgesteld rondom een deels gekasseid erf met resten v

Zevekotesteenweg 6 (Middelkerke)
Aan de weg gelegen hoeve met deels aaneengesloten lage verankerde en meestal witgekalkte bakstenen bestanddelen onder zadeldaken, opgesteld rondom een deels gekasseid erf met resten van bakstenen stoepen en door middel van muur afgesloten vaalt. Sier- en moestuin ten zuidwesten. Ten zuiden, sporen van omwalling confer reliëf. Drenkplaats ten westen. Boerenwoning uit de 18de eeuw van twee traveeën + twee opkamertraveeën onder doorlopend zadeldak. L-vormige stalvleugel - in kern teruggaand tot de 18de eeuw of het eerste kwart van de 19de eeuw.