Wederopbouwhoeve

Beschrijving

Nr. 61. Wederopbouwhoeve, vlg. bewoners van de jaren 1922, getypeerd door minder streekeigen elementen cf.: uitbouw onder lessenaarsdak een straatgevelzijde van boerenhuis; meer uitgewerkte erfgevel van boerenhuis met, tandlijst met dropmotief, geaccentueerde deurtravee gevat in een Brugse travee waarboven korfbogig dakvenster en afwisselend gebruik van gele en rode baksteen ter omlijsting van d

Wederopbouwhoeve

Markizaatstraat 61 (Zonnebeke)
Wederopbouwhoeve, volgens bewoners van de jaren 1922, getypeerd door minder streekeigen elementen zie: uitbouw onder lessenaarsdak een straatgevelzijde van boerenhuis; meer uitgewerkte erfgevel van boerenhuis met, tandlijst met dropmotief, geaccentueerde deurtravee gevat in een Brugse travee waarboven korfbogig dakvenster en afwisselend gebruik van gele en rode baksteen ter omlijsting van de korfbogige muuropeningen. Voorts, grosso modo aanleunend bij de regionale hoevebouw.