Appartementsgebouw en hotel Carlton Residence

Beschrijving

Zeedijk-Het Zoute nr. 749-752/ Albertplein 13-15. "Carlton Residence" is een beeldbepalend complex met winkels, appartementen en een hotel in Normandische stijl op de hoek van de Zeedijk en het Albertplein. Het huidige complex is het resultaat van enkele uitbreidingen en verbouwingen die plaatsvonden van kort na de bouw tot in de jaren 1960. Het oorspronkelijke "Carlton Hotel" wordt ca. 1925-192

Albertplein 13-14, 15, Zeedijk-Het Zoute 748 (Knokke-Heist)
Carlton Residence is een beeldbepalend complex in Normandische stijl met winkels, appartementen en een hotel in Normandische stijl op de hoek van de Zeedijk en het Albertplein. Het oorspronkelijke Carlton Hotel werd circa 1925-1926 gebouwd in opdracht van A. Beun naar ontwerp van architect Jean Stockx. Het huidige complex is het resultaat van enkele uitbreidingen en verbouwingen die plaatsvonden van kort na de bouw tot in de jaren 1960.