Gereconstrueerd hoekhuis

Beschrijving

Gereconstrueerd hoekpand (2000-2001) met laatclassicistische inslag, oorspronkelijk daterend uit de 17de-18de eeuw met oudere kern. Opgetrokken op de plaats van 14de-eeuws diephuis z.g. "De (gouden) Cop" met voorgevel uitgevend op de Markt, cf. weergegeven op stadsplannen van Marcus Gerards (1562) en J. Blaeu (1649). Opgenomen in het st

Kerkstraat 18A-B (Damme)
Gereconstrueerd hoekpand (2000-2001) met laat-classicistische inslag, oorspronkelijk daterend uit de 17de-18de eeuw met oudere, 14de-eeuwse kern. Vrij getrouwe reconstructie omwille van slechte bouwfysische toestand. Behoud van 18de-eeuwse dakkap (twee schaargebinten waarop nokgebinte en "half", dwars geplaatst gebint), moerbalken en buitenschrijnwerk. De gevels zijn 50 cm verhoogd omwille van wooncomfort. Afgeschuinde hoekbeeldnis met natuurstenen beeld van Sint-Jozef onder baldakijn, op console met wapenschild van Damme.