Hoeve Hof ten Bossche

Beschrijving

Dieper in gelegen historische hoeve z.g. "HOF TEN BOSSCHE". Vermoedelijk voormalige kasteelhoeve aangeduid als "Cense ten Bosche" op de kabinetskaart van Ferraris (1770-1778). De kaart geeft een weergave van het omwalde opperhof met woonhuis en verschillende bedrijfsgebouwen op het neerhof. Ten zuiden van de site is tevens een molen afgebeeld.

Hof ten Bossche

Stampkotstraat 9 (Zwevegem)
Vermoedelijk voormalige kasteelhoeve. Afgebeeld op Ferrariskaart (1770-1778). Hoeve bestaande uit bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken. Vrijstaand woonhuis op een motte, nu met gedempte walgracht. Bedrijfsgebouwen met U-vormige opstelling en 19de-eeuws uitzicht, gegroepeerd rond een verhard erf met gekasseide erfoprit en aan het begin een kleine kapel toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw opgetrokken in 1943.