Windmolen van Sint-Anneke

Straat Jachthavenweg
Locatie Jachthavenweg 2 (Antwerpen)
Alternatieve naam Windmolen van 't Veertje

Windmolen met café-restaurant

Jachthavenweg 2, Antwerpen (Antwerpen)

Bij verbouwingswerken naar ontwerp van R. Braem in 1973-75 werd de molen gerestaureerd en werden wieken, kruisbalken, schoren, afzet, balken, trap, staart en kruiwerk vernieuwd.

De bescherming omvat de houten staakmolen met gesloten voet.

Het beschermingsdossier motiveert de bescherming als volgt: "om reden van de industrieel-archeologische waarde als voorbeeld van een 17de-eeuwse [sic], Kempische molen van zeer licht constructie."

• Onroerend Erfgoed Antwerpen, DA000744, Antwerpen: Thonetlaan: Houten Windmolen, beschermingsdossier (DE SCHEPPER J., 1986).

Waarden

De houten windmolen aan de Thonetlaan is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

industrieel-archeologische waarde