Burgerhuis met borstelfabriek

Beschrijving

Kalbergstraat nrs. 31-33. Halfvrijstaande woning met achteraan een bijhorende borstelfabriek volgens het kadaster opgetrokken ca. 1930. Verankerde baksteenbouw van twee bouwlagen en twee traveeën gevat in traveenissen onder zadeldak (zwarte, mechanische pannen). Roodbakstenen voorgevel boven een arduinen plint gecombineerd met witte baksteen voor de doorlopende banden, evenals bij de strek

Kalbergstraat 31-33 (Oostrozebeke)
Halfvrijstaande woning met achteraan een bijhorende borstelfabriek volgens het kadaster opgetrokken circa 1930. Verankerde baksteenbouw van twee bouwlagen en twee traveeën gevat in traveenissen onder zadeldak (zwarte, mechanische pannen). De voormalige borstelfabriek is toegankelijk via een oprit met nog bewaarde bakstenen hekkenpijlers. Het fabrieksgebouw, bestaande uit zes parallelle vleugels, wordt nu gebruikt als wijnhandel.

Wordt opgevolgd door