Tacktoren, koeltoren van brouwerij

Beschrijving

Korte Kapucijnenstraat z.nr. Z.g. "Tacktoren". Koeltoren van de voormalige brouwerij Tack, nu kunstencentrum. De brouwerij werd in 1760 opgericht door Pieter Frans Ignatius Tack. Enige tijd later werd deze brouwerij opgesplitst in twee onafhankelijke bedrijven, Tack en Cie. in de Handboogstraat en de brouwerij Tack in het Kapucijnenbeluik, respectievelijk "de groten Tack" en "de kleinen

Korte Kapucijnenstraat 2 (Kortrijk)
Koeltoren van de voormalige brouwerij Tack, nu kunstencentrum. De brouwerij werd in 1760 opgericht door Pieter Frans Ignatius Tack. Enige tijd later werd deze brouwerij opgesplitst in twee onafhankelijke bedrijven, Tack en Cie. in de Handboogstraat en de brouwerij Tack in het Kapucijnenbeluik, respectievelijk "de groten Tack" en "de kleinen Tack" genaamd. Door de eeuwen heen wordt de brouwerij verscheidene malen uitgebreid en aangepast.