Tabakshoeve Op de Becque

Beschrijving

Nr. 16. Naar verluidt z.g. "Op de Becque., cf. ligging nabij de Reutelbeek. Voormalige tabakshoeve, in kern opklimmend tot XVIII, aangepast in XIX en hersteld na W.O. I. Losse, lage bakstenen bestanddelen onder zadeldaken (mechanische pannen), U-vormig opgesteld rondom een geasfalteerd erf; toegang ten Z. en O., met vierkante bakstenen hekpijlers. Afgezonderde tabaksast en betonloods, resp. ten

Tabakshoeve Op de Becque en Mariakapel

Kapellestraat 16, Schoolstraat (Wervik)
Voormalige tabakshoeve, in kern opklimmend tot de 18de eeuw, aangepast in de loop van de 19de eeuw en hersteld na de Eerste Wereldoorlog. Losse, lage bakstenen bestanddelen onder zadeldaken, U-vormig opgesteld rondom het erf, waaronder dwarsschuur in kern opklimmend tot 1718. Ten noordoosten, palend aan de Schoolstraat, bakstenen Mariakapelletje met jaarsteen 1927 en arduinen gedenksteen.