Hoeve met vlasschuur

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Kleine Molstenstraat nr. 32. Kleine hoeve met vlasschuur. In 1872 wordt bij kadaster de bouw van een nieuw "huis en gebouw" geregistreerd, in eigendom van landbouwer Joannes Baptiste Vandenbroucke. In 1920 laat vlashandelaar Hendrik Baekelandt ten zuidwesten daarvan een "zwingelarij met motor" oprichten. In 1930 wordt volgens kadaster de vlasschuur ("

Kleine Molstenstraat 32 (Wielsbeke)
In 1872 wordt bij kadaster de bouw van een nieuw "huis en gebouw" geregistreerd, in eigendom van landbouwer Joannes Baptiste Vandenbroucke. In 1920 laat vlashandelaar Hendrik Baekelandt ten zuidwesten daarvan een "zwingelarij met motor" oprichten. In 1930 wordt volgens kadaster de vlasschuur ("magazijn") ten oosten aan het woonhuis gebouwd.