Café Plezanten Hof

Beschrijving

Gebouwd in opdracht van brouwerij Sint- Arnoldus (firma Petre-Devos) in 1932 naar ontwerp van architect X. Allard en A. Lecomte (Luik). Modernistisch café van twee bouwlagen onder plat dak met de typische kenmerken van de nieuwe zakelijkheid.

Café Plezanten Hof met staande wip

Prins Leopoldstraat 87 (Oudenaarde)
Café gebouwd in opdracht van brouwerij Sint-Arnoldus, firma Petre-Devos, in 1932 naar ontwerp van architect X. Allard en A. Lecomte. Modernistisch volume van twee bouwlagen onder plat dak met de typische kenmerken van de nieuwe zakelijkheid. Aanleunende overdekte bolbaan en gaaipers of zogenaamde wip. Een overdekte staande wip van het type Ninove werd opgericht in 1934 namens de Samenwerkende Maatschappij Overdekte wip en de firma Petre-Devos naar ontwerp van dezelfde architecten.