Hoeve 't Zwaanhof

Beschrijving

Onze-Lieve-Vrouweader nr. 4. Historische hoeve z.g. "'t Zwaanhof", ontstaan op een omwalde terp. Oorspronkelijk, eigendom van de abdij van Ter Doest. Voor het eerst vermeld in documenten van 1447. Noord-zuid georiënteerd boerenhuis gedateerd door middel van jaarsteen "1633" boven de inkomdeur. Oorspronkelijk met geïntegreerde paardenstal van twee traveeën, thans verbouwd

Hoeve 't Zwaanhof

Onze-Lieve-Vrouweader 4 (Brugge)
Historische hoeve, ontstaan op een omwalde terp. Oorspronkelijk, eigendom van de abdij van Ter Doest. Voor het eerst vermeld in documenten van 1447. Noord-zuid georiënteerd boerenhuis gedateerd door middel van jaarsteen "1633" boven de inkomdeur. Oorspronkelijk met geïntegreerde paardenstal van twee traveeën, vandaag verbouwd tot woning.