Kapel bij de erftoegang van een hoeve

Beschrijving

Brieversweg nr. 62. Kapel bij de erftoegang van een hoeve, opgetrokken in 1933 door de familie Devisschere uit Ruddervoorde, naar de wens van de moeder van de familie. Bakstenen kapel onder pannen zadeldak, omringd door drie bomen. Topvoorgevel doorbroken door rondboogdeur, waarboven kruisornament en nis met H. Antonius. Oostgevel met houten kruis waaraan plaasteren Christusbeeld. Eenvoudi

Kapel en schuur

Brieversweg 62 (Damme)
Kapel bij de erftoegang van een hoeve waarvan enkel de schuur bewaard bleef. De kapel werd opgetrokken in 1933 door de familie Devisschere uit Ruddervoorde. Bakstenen kapel onder pannen zadeldak, omringd door drie bomen. De schuur is een volledig houten constructie; ze is eenbeukig en heeft standvinken; geïncorporeerd wagenhuis en aangebouwd stalgedeelte.