Historische hoeve Oosthof

Beschrijving

Nr. 21. Z.g. "Oosthof.. Historische hoeve met losse, lage bestanddelen, Uvormig opgesteld rondom een onverhard, deels begraasd (op de pleats van de vroegere vaalt) erf. Ten W., boomgaard. Ten Z., gekasseide erfoprit, aan straatzijde geflankeerd door kapelletje. Rechth. gebouwtje van één trav. Onder zadeldak (leien). In 1936 wederopgebouwd naar het oorspronkelijk~ uitzicht van 1800 cf. deuromlijs

Reningestraat 25 (Vleteren)
Historische hoeve met losse, lage bestanddelen, U-vormig opgesteld rondom een onverhard, deels met gras begroeid erf. Ten westen, boomgaard. Ten zuiden, gekasseide erfoprit, aan straatzijde geflankeerd door kapelletje. Rechthoekig gebouwtje van één travee onder zadeldak (leien). In 1936 heropgebouwd naar het oorspronkelijk uitzicht van 1800.