Begraafplaats Sint-Elooi

Stijn Streuvelsstraat (Zedelgem)
Begraafplaats Sint-Elooi bij de Sint-Elooisparochie. Gelegen op het einde van de Stijn Streuvelsstraat en aan de zuidzijde palend aan de Hoge Vautestraat. De aanleg dateert van na 1948. Begraafplaats op rechthoekige plattegrond, afgezoomd met gemengde hagen (haagbeuk, laurier, taxus). Symmetrische aanleg met gravenrijen langs grintpaden. Centraal, breed pad leidend naar een calvariekruis bestaande uit een ruw gehouwen steen met bekronend kruis en op bakstenen sokkel. Vóór het kruis vier gelijke graven van de familie Claeys. Calvarie tevens dienend als oorlogsmonument in relatie met de achterliggende graven van gesneuvelde soldaten. Links van het centrale pad staat de neogotische, blauwhardstenen grafkapel van de familie Claeys. Voorts nog enkele graven in art-decostijl.