Kasteel Mussenborg: gevels en bedaking

Geografisch pakket Edegem

De Koninklijke Commissie voor Monumenten en Landschappen motiveert de historische waarde van het monument als volgt: "gezien haar historisch belang en haar ligging in een waardevol park aansluitend bij Boniverlei 5-7."

• Onroerend Erfgoed Antwerpen, dossiernummer DA000552, Monumenten en dorpsgezichten in Edegem, advies K.C.M.L. (S.N., 1981)

Waarden

Het "Kasteel Mussenborg" (gevels en bedaking, met uitzondering van de 20ste-eeuwse aanbouwselen) is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

Kasteel Mussenborg

Mechelsesteenweg 396 (Edegem)
Rechthoekig herenhuis, grotendeels uit het tweede kwart van de 17de eeuw, gelegen aan de noordzijde van de omgrachting.