Villa 1910 naar ontwerp van V. Duyvewaardt

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Nr. 27. Villa van één bouwl. en zes trav. in cottagestijl. R.deel van vijf trav. gebouwd in 1910 n.o.v. V. Duyvewaardt. In 1955 afbraak van W.-gedeelte getypeerd door fraai uitgewerkte dakspanten n.o.v. A. Callebert van 1900, waarna symmetrische uitbouw van woonhuis n.o.v. A. Decan (Roeselare). Recente verplaatsing van voordeur van r. naar l. In zijn huidige vorm, uitkragend mansardedak en dwars

Villa ontworpen door Valère Duyvewaardt

Veldstraat 27 (Roeselare)
Villa van één bouwlaag en zes traveeën in cottagestijl. Rechter deel van vijf traveeën gebouwd in 1910 naar ontwerp van Valère Duyvewaardt.

Wordt opgevolgd door