Hoeve Olieboom

Beschrijving

Fabiolalaan nr. 66. Verzorgde hoeve "Olieboom", bestaande uit losse bestanddelen en gelegen rondom een begraasd erf met een fruitboom. De site met enkele gebouwen dateert van het einde van de 18de eeuw, doch het huidige uitzicht gaat vooral terug op 1914. Tot de aanleg van de autosnelweg Brussel-Oostende (E40) circa 1937-1938, hernomen in het midden van de jaren 1950, is d

Hoeve Olieboom

Fabiolalaan 66 (Oostkamp)
Hoeve, bestaande uit losse bestanddelen en gelegen rondom een met gras begroeid erf met een fruitboom. De site met enkele gebouwen dateert van het einde van de 18de eeuw, doch het huidige uitzicht gaat vooral terug op 1914. Boerenhuis bestaande uit drie volumes: het oorspronkelijke, mogelijk in kern 18de-eeuwse volume wordt in 1914 uitgebreid Verder nog schuur met dwarse doorrit en stal met aansluitend bakhuisje van 1914 aan de noordzijde.