Burgerhuizen met drie trapgevels

Beschrijving

★ Nrs. 12-13. Huizenrij met drie trapgevels (8 tr. + topstuk en met ijzeren windvaan en bij l.gevel met vaasmotief) en één lijstgevel. Huidig uitzicht resultaat van "Kunstige Herstelling" in 1897 n.o.v. architect J. de Bisscop (Brugge) waarbij de gevels grondig werden gewijzigd terwijl de oude kern van nr. 12 bleef bestaan. Reinigen van gevels en herstellen van dakconstructie in 1978. In 2

Burgerhuizen

Sint-Annarei 12-13 (Brugge)
Huizenrij met drie trapgevels (8 treden + topstuk en met ijzeren windvaan en bij l.gevel met vaasmotief) en één lijstgevel. Huidig uitzicht resultaat van "Kunstige Herstelling" in 1897 naar ontwerp van architect J. De Bisscop (Brugge) waarbij de gevels grondig werden gewijzigd terwijl de oude kern van nummer 12 bleef bestaan. Reinigen van gevels en herstellen van dakconstructie in 1978. In 2002 "Kunstige Herstelling" naar ontwerp van architect T. Van Biervliet (Brugge).