Decanale kerk Sint-Niklaas (Diksmuide)

Gemeente Diksmuide
Straat Sint-Niklaasstraat
Locatie Sint-Niklaasstraat 14 (Diksmuide)

Decanale kerk Sint-Niklaas

Sint-Niklaasstraat 14, Diksmuide (West-Vlaanderen)

Beschermd als monument bij K.B. van 20.02.1939. Georiënteerd bedehuis na de Eerste Wereldoorlog heropgebouwd en na de brand ten gevolge van het bombardement van 1940 gerestaureerd tot begin jaren 1950.

Orgel kerk Sint-Niklaas

Diksmuide (Diksmuide)

De kerk van Diksmuide heeft een onvoorstelbaar rijke voorgeschiedenis op gebied van orgelbouw. Een prachtig 17de-eeuws orgel, op het koordoksaal, ging verloren in WO I [zie uitgebreide fiche]. In 1932 werd een nieuw orgel geplaatst; ook dit instrument werd vernield door oorlogsfeiten, in 1940. Het huidige orgel, op het W-doksaal, dateert van 1966 en is gebouwd door de firma Jos. Loncke en Zonen (Esen).