Beschrijving

Nr. 1. Aan de straat gelegen semi-gesloten hoeve uit XX a. Lage bakstenen bestanddelen onder o.m. overstekende zadeldaken, gegroepeerd rondom een deels begrint en deels gekasseid erf met ten O. erfoprit, gemarkeerd door linde. Aan de straat afgezet door beukenhaag en betonnen hek. Ten N., woonhuis (nok loodrecht op straat, mechanische pannen) van zes trav., getypeerd door aflijnende bakstenen

Roeselarestraat 1 (Ledegem)
Aan de straat gelegen semigesloten hoeve uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Lage bakstenen bestanddelen onder onder meer overstekende zadeldaken, gegroepeerd rondom een deels begrint en deels gekasseid erf met ten oosten erfoprit, gemarkeerd door linde. Aan de straat afgezet door beukenhaag en betonnen hek.