Burgerhuis, gedateerd 1740

Beschrijving

★ Nr. 17. Breedhuis van drie trav. en twee bouwl. met beschilderde, arduinen klokgevel, gedateerd "1740" op de vleugelstukken. Tot 1903, behouden ordonnantie van de begane grond: centrale deur in geprofileerde deuromlijsting, geflankeerd door twee kruisramen met kleine roedeverdeling. In 1992-1996, restauratie van gevel en bedaking n.o.v. architect A. Dugardyn (Brugge). Licht gemarkeerd, g

Burgerhuis gedateerd 1740

Braambergstraat 17 (Brugge)
Breedhuis van drie traveeën en twee bouwlagen met beschilderde, arduinen klokgevel, gedateerd "1740" op de vleugelstukken. Tot 1903, behouden ordonnantie van de begane grond: centrale deur in geprofileerde deuromlijsting, geflankeerd door twee kruisramen met kleine roedeverdeling. In 1992-1996, restauratie van gevel en bedaking naar ontwerp van architect A. Dugardyn (Brugge).