Zeeweg Zuid 3 (Zedelgem)
Hoeve op een van de hoogste punten van Aartrijke gelegen met uitzicht op de vallei van de Ichtegembeek. Het huis met bewaarde schuur is omgeven door graslanden. De site staat op de Ferrariskaart (1770-1778). Circa 1860 registreert het kadaster een kleine uitbreiding van het huis. Het woonhuis werd naar verluidt een dertigtal jaar geleden ingrijpend verbouwd door architect Leopold Pattyn die het huis bewoont. Gepotdekselde dwarsschuur onder zadeldak (golfplaten en dakpannen) met wolfseind. Quasi volledig bewaarde dakconstructie, poort met winket en staldeuren. Tegen de westgevel een lage stalling onder lessenaarsdak (Vlaamse pannen).