Hoeve met losstaande bestanddelen

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Biermanstraat nr. 65. Hoeve bestaande uit losstaande gebouwen, opklimmend tot de 18de eeuw, cf. weergave op Ferrariskaart (1770-1778) van drie parallelle volumes. Historiek. Op een figuratieve kaart van de hand van Philippus Johannes Lemaieur, gezworen landmeter van de kasselrij van Kortrijk, wordt de hoeve afgebeeld met twee parallelle volumes, evenwijdig met de straat, met een bakhui

Biermanstraat 65 (Tielt)
Hoeve met losse gebouwen, opklimmend tot de 18de eeuw. Erftoegang tussen twee linden, afgesloten van de weg door een meidoornhaag. Boerenhuis uit 1910 van vijf traveeën met getoogde muuropeningen en getrapt tandfries. Ten westen, kleine stal uit het tweede kwart van de 19de eeuw; ten oosten van het erf een verbouwd wagenhuis met betonnen latei van circa 1860. Ten zuiden, grote langwerpige schuur met dubbele rij asemgaten, korfboogvormige poortopeningen en getoogde deuren, gedateerd in jaartalsteen: 1860.

Wordt opgevolgd door