Toegangspoort

Gemeente Lier
Straat Bles
Locatie Bles zonder nummer (Lier)

Toegangspoort

Bles zonder nummer, Lier (Antwerpen)

17de-eeuwse toegangspoort van arduin, afkomstig van de hoofdingang van het Handbogenhof aan de Kapucijnenvest.

De Koninklijke Commissie voor Monumenten en Landschappen (K.C.M.L.) motiveert de artistieke waarde van het monument als volgt: "gezien het een 17de-eeuwse poort is in blauwe hardsteen met in halfverheven beeldhouwwerk attributen van de gilde van Sint-Sebastiaan."

• Onroerend Erfgoed Antwerpen, dossiernummer DA000514, 11 monumenten en een stadsgezicht in Lier, advies K.C.M.L. (S.N., 1980).

De toegangspoort is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de: