Hoeve De Blauwe Steenputhoeve

Beschrijving

Dwarsstraat nr. 13. Aan de straat gelegen hoeve, zogenaamd "DE BLAUWE STEENPUTHOEVE", cf. houten naambord. Op de Ferrariskaart (1770-1778) reeds aangeduid als hoevesite met gesloten U-vormige opstelling. Bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken in semi-gesloten opstelling rondom deels verhard en deels begraasd erf. Ten noorden, verbouwd geelbakstenen boerenhuis met m

De Blauwe Steenputhoeve

Dwarsstraat 13 (Diksmuide)
Op de Ferrariskaart reeds aangeduid als hoevesite met gesloten U-vormige opstelling. Bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken in semigesloten opstelling rondom deels verhard en deels met gras begroeid erf. Ten noorden, verbouwd geelbakstenen boerenhuis met mogelijk 17de-eeuwse kern. Ten zuiden, geelbakstenen 18de-eeuws stalvolume. Ten westen en ten oosten, respectievelijk twee schuurvleugels met laat 19de-eeuwse kern.