Blauwververij en blekerij Moerman

Beschrijving

Z.nr. Hoek/ Middenstraat. Voormalige blauwververij en blekerij Moerman. Het gebouw dateert van na W.O. I (1929). De begane grond is heden verbouwd tot jongerencafé; naar verluidt zou op de bovenverd. nog de houten droogvloer zijn behouden. Gebouw op rechth. plattegrond met twee bouwl. onder pannen schilddak (n straat) ; vier + vijf trav. Laatste trav. aan Middenstraat met poort en laadvenster ond

Middenstraat 18 (Roeselare)
Het gebouw dateert van na de Eerste Wereldoorlog. Gebouw op rechthoekige plattegrond met twee bouwlagen onder pannen schilddak; vier + vijf traveeën. Laatste travee aan Middenstraat met poort en laadvenster onder I-balk. Rode bakstenen gevel met getoogde steekboogvensters op gecementeerde plint, geritmeerd door lisenen en aflijnend tandfries.