Wantebeekkapel

Beschrijving

Kruiskerkestraat z.nr. Veldkapel z.g. "Wantebeekkapel ", O.-L.-Vrouwkapel in 1954 opgericht ter gelegenheid van het Mariajaar. Gebouwd op initiatief van de het klooster (cf. nr. 10-14) en gefinancierd door de Kruiskerkenaren. Architect is Joseph Dewulf (Ruiselede). Staat aan de rand van een meersengebied vlakbij de Wantebeek en het brugje over de Kruiskerkestraat. Roodba

Wantebeekkapel

Kruiskerkestraat (Ruiselede)
Onze-Lieve-Vrouwkapel in 1954 opgericht ter gelegenheid van het Mariajaar. Gebouwd op initiatief van de het klooster en gefinancierd door de Kruiskerkenaren. Architect is Joseph Dewulf uit Ruiselede. Roodbakstenen kapel met klokkentorentje, gebruik van bruine baksteen voor de plint en de omlijsting van de segmentboogvormige deur.