Parochiekerk Sint-Bernardus

Beschrijving

Parochiekerk St.-Bernardus Neoromaans bedehuis, ten Z. van Leopoldplein (parking), n.o.v. architect P. Vandervoort (Ukkel-Nieuwpoort-Bad) van 1923, ter vervanging van een in 1877 gebouwde soortgelijke kerk, met toevoeging van Z.W.toren; vernield in 1944-'45 en wederopgebouwd in 1947. Gele baksteenbouw op arduinen plint met gebruik van natuursteen (zandsteen? Euvillesteen?) voor decoratieve eleme

Sint-Bernardusplein zonder nummer (Nieuwpoort)
Neoromaans bedehuis, ten zuiden van Leopoldplein (parking), naar ontwerp van architect P. Vandervoort (Ukkel-Nieuwpoort-Bad) van 1923, ter vervanging van een in 1877 gebouwde soortgelijke kerk, met toevoeging van zuidwesttoren; vernield in 1944-'45 en heropgebouwd in 1947.

Orgel kerk Sint-Bernardus (Nieuwpoort-Bad)

Nieuwpoort (Nieuwpoort)
In 1925 werd in deze kerk voor het eerst een orgel geplaatst door Jules Anneessens (Menen). Het werd zwaar beschadigd tijdens WO II. Een nieuw orgel werd geleverd door Jos. en Pieter Loncke (Esen) in 1949. Een herstelling vond plaats in 1994, door J. Bruggeman (Marke).