Roterij Coussens, vlasverwerkingsbedrijf

Beschrijving

Grote Molstenstraat z.nr. (naast nr. 14) Roterij Coussens, vlasverwerkingsbedrijf opgetrokken na de Tweede Wereldoorlog. In 1948 registreert het kadaster de bouw van een nieuwe vlasroterij door de familie Coussens. Al in 1950 wordt de roterij vergroot door toevoeging van een zwingelarij, het kadaster vermeldt: "stoomvlasroterij en zwingelarij". In 1951 wordt opnieuw een ui

Roterij Coussens

Grote Molstenstraat (Wielsbeke)
Roterij Coussens, vlasverwerkingsbedrijf opgetrokken na de Tweede Wereldoorlog. Roterij of vlasfabriek waarvan het westelijke deel in betonbouw met zes rootbakken, afgesloten met ijzeren schuifdeuren. Bakstenen fabrieksschoorsteen met stookplaats aan de noordzijde. Oostelijk deel (opslagplaats, zwingelarij) in rode baksteenbouw met betonnen draagstructuur (skeletbouw?), schuifpoort aan de zuidzijde. Ten zuiden daarvan een schuurtje met aanpalende aparte rootbak.