Maria-Hendrikapark

Beschrijving

Het Maria-Hendrikapark werd tussen 1888 en 1892 aangelegd naar ontwerp van E. Keilig op initiatief van koning Leopold II. Latere aanpassingen gebeurden onder leiding van ontwerper E. Lainé. Het park is aangelegd in een gemengde parkstijl met een algemene landschappelijke structuur waarbij de waterpartijen, het wegennet, de open grasperken en gesloten boompartijen kenmerkend zijn.

Maria-Hendrikapark

Maria-Hendrikapark zonder nummer (Oostende)

Neogotische watertoren

Maria-Hendrikapark z.nr. <italic>Watertoren</italic>.De nieuwe watertoren aan de Populierendreef in het Maria-Hendrikapark wordt opgetrokken in 1959 naar ontwerp van ir. F.G. Riessauw, professor aan de Universiteit van Gent (Gent, 1912-1999) en uitgevoerd door aannemer N.V. Vanonkelen (Tienen) (cf. opschrift steen). Het betreft hier de vierde watertoren van Oostende (met uitzondering van