Van Clé Kinderboerderij

Beschrijving

Moteweg nr. 11. Dieper in gelegen 18de-eeuws hoevetje, heden z.g. "Van Clé Kinderboerderij", voorheen ook bekend als hoeve Nuytens. Beschermd als monument bij M.B. van 30.04.2004. De hoeve wordt weergegeven op Atlas der Buurtwegen (1843), en bestaat uit twee volumes vermoedelijk woonhuis en varkensstal. Bouwnaden in de zijgevels wijzen erop dat het woonhuis werd uitgebreid. Lage, loss

Hoeve Nuytens

Moteweg 1, 11 (Kortrijk)
Dieper in gelegen 18de-eeuws hoevetje. Weergegeven op Atlas der Buurtwegen (1843), en bestaat uit twee volumes vermoedelijk woonhuis en varkensstal. Bouwnaden in de zijgevels wijzen erop dat het woonhuis werd uitgebreid. Lage, losse bestanddelen gegroepeerd rondom gekasseid erf. Verankerde baksteenbouw onder zadeldaken bekleed met Vlaamse pannen.