Kapel bij wederopbouwhoeve

Beschrijving

Molenweg z.nr. (bij nr. 3). Kapel bij de erftoegang van een verbouwde wederopbouwhoeve. De kapel zou gebouwd zijn in 1924, doch wordt gekenmerkt door een laat 19de-eeuwse typologie cf. de rode baksteenbouw en de versoberde neogotische inslag, doch de kapel is niet aangeduid op de opeenvolgende kaarten van het Militair Cartografisch Instituut (laatste kaart van 1911). Eenvoudig volume onder

Kapel

Molenweg (Houthulst)
Kapel bij de erftoegang van een verbouwde wederopbouwhoeve. De kapel zou gebouwd zijn in 1924, doch wordt gekenmerkt door een laat 19de-eeuwse typologie zie de rode baksteenbouw en de versoberde neogotische inslag, doch de kapel is niet aangeduid op de opeenvolgende kaarten van het Militair Cartografisch Instituut (laatste kaart van 1911). Eenvoudig volume onder zadeldak (mechanische pannen), spitsbogige opening met ijzeren hekwerk, geflankeerd door pijlers met blindnisjes.