Teksten van Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw: orgel

Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw: orgel ()

Het orgel in de Onze-Lieve-Vrouwkerk te Hever, is beschermd als monument.

Orgel vervaardigd door Augustin Verhulst, daterend van het laatste decennium van de 19de eeuw en van een opmerkelijk goede kwaliteit. Neogotische orgelkast met naamplaatje: "FACTEUR D'ORGUES D'ÉGLISE"/"AUGUSTIN VERHULST"/"HERENT"/"BREVET D'INVENTION".

• FAUCONNIER A., ROOSE, P. 1977: Het historisch orgel in Vlaanderen : een inventaris van het orgelbezit per geografische eenheid, deel IIb, arrondissement Leuven, Brussel.

Waarden

Het orgel in de Onze-Lieve-Vrouwkerk is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

Auteurs:  May, Laura