Twee achter elkaar liggende stadswoningen

Beschrijving

Nr. 33/ Kleine Nieuwstraat vormt één geheel met Kleine Nieuwstraat nr. 45. Twee achter elkaar liggende diephuizen van zeven/zes + drie trav., XVI-kern met gevel van 1667 ter vervanging van een houten gevel. "Kunstige Herstelling" van 1983 n.o.v. architect L. Vermeersch (Brugge), o.m. terugbrengen van begane grond naar oorspronkelijke situatie i.pl.v. winkelpui van 1938, verder consolideren

Twee stadswoningen

Kleine Nieuwstraat 45, Langerei 33 (Brugge)
Twee achter elkaar liggende diephuizen van zeven/zes + drie traveeën, 16de-eeuwse kern met gevel van 1667 ter vervanging van een houten gevel. "Kunstige Herstelling" van 1983 naar ontwerp van architect L. Vermeersch (Brugge), onder meer terugbrengen van begane grond naar oorspronkelijke situatie in plaats van winkelpui van 1938, verder consoliderende restauratie.