Beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek

Hoeve Hof te Asbeek met omgeving

Beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek van 24-01-1985 tot heden

Hoge Kamer met omgeving en Hof te Asbeek met omgeving
definitieve beschermingsbesluiten: 24-01-1985  ID: 2021

Beschrijving

De bescherming betreft de omgeving rond het Hof te Asbeek met inbegrip van de eveneens als monument beschermde hoeve.

Het beschermingsdossier motiveert de bescherming als volgt: "De omliggende landerijen en schaarse bebouwing (met een zuiver begeleidende waarde) van het Hof te Asbeek worden beschermd als dorpsgezicht omwille van hun esthetische waarde als natuurlijke begeleiding van het monument."

• Onroerend Erfgoed Vlaams-Brabant, beschermingsdossier DB000711, Hoeve Hof te Asbeek: omgeving (S.N., 1985)

Waarden

De onmiddellijke omgeving van het Hof te Asbeek is beschermd als dorpsgezicht omwille van het algemeen belang gevormd door de:

esthetische waarde

Is de bescherming van

Hoeve Hof te Montenaken

Heedstraat 57 (Asse)
Voormalig pachthof van de abdij van Affligem. De nagenoeg U-vormige hoeve heeft een deels geplaveide binnenplaats en gebouwen uit de 18de en 19de eeuw.