Neogotische veldkapel met een beeldbepalende ligging

Beschrijving

Mareweg z.nr./ Molenweg. Witgeschilderde neogotische veldkapel met een erg beeldbepalende ligging midden op de kruising van de Mareweg met de Molenweg (Ontwerp van Lijst sinds 12/05/2003). Kapel wellicht gebouwd door eigenaar of pachter van de hoeve "De Roode Poorte" (cf. nr. 2), want ze werd tot eind 20ste eeuw door de uitbaters onderhouden. Eerste vermelding van een kapel op deze plaats dateer

Veldkapel

Mareweg (Zuienkerke)
Witgeschilderde neogotische veldkapel met een erg beeldbepalende ligging midden op de kruising van de Mareweg met de Molenweg. Eerste vermelding van een kapel op deze plaats dateert van 1754, stenen kapel aangeduid op de Ferrariskaart 1770-1778. De huidige kapel dateert van circa 1900, in rode baksteen onder leien zadeldak met in het interieur witgekalkte wanden, houten spitstongewelf en cementtegelvloer.