Herenhuis in rococostijl

Gemeente Mechelen
Deelgemeente Mechelen
Straat Hazestraat
Locatie Hazestraat 10 (Mechelen)

Hazestraat 10, Mechelen (Antwerpen)

Statig dubbelhuis in Lodewijk XV-stijl, met twee bouwlagen en zeven traveeën onder een zadeldak, daterend uit de tweede helft van de 18de eeuw.

De bescherming omvat het herenhuis in rococostijl uit de tweede helft van de 18de eeuw.

Het beschermingsdossier motiveert de bescherming als volgt: De Rijksdienst voor Monumenten- en Landschapszorg stelt voor het gebouw Hazestraat nummer 10 te beschermen als monument omwille van de historische waarde als getuige van sobere Lodewijk-XV-architectuur uit de tweede helft van de 18de eeuw.

• Onroerend Erfgoed Antwerpen, DA000646, Mechelen: 44 monumenten en 2 stadsgezichten, beschermingsdossier (BRENDERS F., 1985).

Hazestraat 10 is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de: