Maria Magdalenakapel

Geografisch pakket Mechelen

De bescherming omvat de kapel op de hoek van de Kanunnik De Deckerstraat en Klein Begijnhof.

Het beschermingsdossier motiveert de bescherming als volgt: De Rijksdienst voor Monumenten- en Landschapszorg stelt voor de kapel van het Klein Begijnhof te beschermen als monument omwille van de historische waarde als voormalige Maria Magdalenakapel en als getuige van laatgotische kerkelijke bouwkunst uit het laatste kwart van de 16de eeuw.

• Onroerend Erfgoed Antwerpen, DA000646, Mechelen: 44 monumenten en 2 stadsgezichten, beschermingsdossier (BRENDERS F., 1985).

Klein begijnhofkapel is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

Kanunnik De Deckerstraat 40 (Mechelen)
Kapel met 16de-17de-eeuws uitzicht, gebouwd op de plaats van een vroegere kapel van 1305 die verwoest werd in 1580 tijdens de godsdiensttroebelen. Sober verankerd en beschilderd éénbeukig gebouw van baksteen op gepikte afgeschuinde sokkel van zandsteen, onder een zadeldak met scherpe helling.