Brouwerij Flandria

Gemeente Kuurne
Straat Koning Leopold III-straat
Locatie Koning Leopold III-straat 2 (Kuurne)

Brouwerij Flandria

Koning Leopold III-straat 2, Kuurne (West-Vlaanderen)

Koning Leopold III-straat nr. 2. Voormalige brouwerij "<italic>Flandria</italic>", gesticht in 1909 door Jules Deylgat. Nu in gebruik als feestzaal "Huis Van Wonterghem. Volgens de kadastrale gegegevens wordt de brouwerij in 1911 en 1912 o.m. uitgebreid met woonhuis. In 1916 wordt het koper door de Duitse bezetter opgeëist en moet de brouwerij haar deuren sluiten. In 1918 worden de gebouw

Beschrijving

Koning Leopold III-straat nr. 2. Voormalige brouwerij "Flandria", gesticht in 1909 door Jules Deylgat. Nu in gebruik als feestzaal "Huis Van Wonterghem. Volgens de kadastrale gegegevens wordt de brouwerij in 1911 en 1912 o.m. uitgebreid met woonhuis. In 1916 wordt het koper door de Duitse bezetter opgeëist en moet de brouwerij haar deuren sluiten. In 1918 worden de gebouw