Eclectisch herenhuis

Beschrijving

Nr. 132. Sterk verbouwd en vereenvoudigd eclectisch dubbelhuis van 1911 met lichte art-nouveau-inslag, cf. aanzetstenen boogvensters. Vier trav. en twee bouwl. met souterrain, heden onder pseudo-mansarde- i.pl.v. zadeldak (n // straat, leien/pannen) met fragmentarisch bewaarde vorstkam. Poort- en deurtrav. in oorsprong voorzien van puntgevel; venstertrav. voorheen bekroond met loggia. Rode bakst

Statiestraat 132 (Lichtervelde)
Sterk verbouwd en vereenvoudigd eclectisch dubbelhuis van 1911 met lichte art-nouveau-inslag, zie aanzetstenen boogvensters. Vier traveeën en twee bouwlagen met souterrain, heden onder pseudo-mansarde- in plaats van zadeldak (nok parallel aan de straat, leien/pannen) met fragmentarisch bewaarde vorstkam.