Groot Begijnhof: toegangspoort

Geografisch pakket Mechelen

Beschrijving

De bescherming omvat de resten van één van de toegangspoorten tot het Groot Begijnhof, opgetrokken in 1595 en gesloopt in 1798.

Het beschermingsdossier motiveert de bescherming als volgt: De Rijksdienst voor Monumenten- en Landschapszorg stelt voor het gebouw Vrouw van Mechelenstraat zonder nummer te beschermen als monument omwille van de historische waarde als getuige van één van de toegangspoorten tot het Begijnhof opgericht in 1595.

• Onroerend Erfgoed Antwerpen, DA000646, Mechelen: 44 monumenten en 2 stadsgezichten, beschermingsdossier (BRENDERS F., 1985).

Waarden

Vrouw van Mechelenstraat zonder nummer, toegangspoort tot het Begijnhof is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

Vrouw van Mechelenstraat 1 (Mechelen)
Overblijfsel van een van de toegangspoorten van het begijnhof, volgens archiefstukken opgetrokken in 1595 en gesloopt in 1798.